Samo nebo je granica: Koliko će Sarajevo zaraditi ako prođe u play-off Evropske lige?

Već su inkasirali ogroman novac

Samo nebo je granica: Koliko će Sarajevo zaraditi ako prođe u play-off Evropske lige?

Endin Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb trećeg pretkola Evropske lige, a svog protivnika saznao je i FK Sarajevo.

Bordo klub je prošle sedmice poražen u drugom pretkolu Lige prvaka od Dynamo Bresta (2.1), te će put nastaviti u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Sarajevo će tako igrati 24. septembra meč trećeg pretkola protiv boljeg iz duela Astana - Budućnost Podgorica.

Sarajevo će inkasirati ogroman novac od igranja u Evropi, a pobjeda protiv narednog protivnika bi to znatno povećala. Naime, u kvalifikacijama za Ligu prvaka Sarajevo je već zaradilo skoro 1.5 miliona eura.

Sam plasman u prvo pretkolo LP donio je bh. prvaku oko 800.000 eura, dok su pobjedom protiv Nomadsa i plasmanom u drugo pretkolo zaradili dodatnih 400.000 eura. Nakon poraza u Brestu Sarajevo ide u treće pretkolo EL, ali i to im garantovalo zaradu od 280.000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Meč trećeg pretkola Evropske lige igra se 24. septembra, a Sarajevo će na domaćem terenu igrati protiv Astane ili Budućnosti iz Podgorice. Pobjeda i plasman u play-off također donosi ogroman novac.

Naime, ukoliko Sarajevo uspije da slavi u ovom meču i prođe u play-off inkasirat će čak 300.000 eura. Odlazak u play-off otvara neke druge dimenzije jer pobjedom u tom meču i plasmanom u grupnu fazu klub može zaraditi nevjerovatnih 2.290.000 eura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ars1946
Nam mora dovesti napadača i denog beka. u igri je ogromna lova za naše uslove...
13 0
Sa je sa Sven Susicem da li on uopste i igra za FK Sarajevo.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi