Predstavnici NFSBiH u Banjaluci

Radi se na povratku publike na stadione PL: Sastanak u Institutu za javno zdravstvo RS

Nova sezona Premijer lige BiH je, zbog pandemije koronavirusa, počela bez publike. Međutim, publika bi se uskoro mogla vratiti na tribine naših stadiona, barem u određenoj mjeri.

Predstavnici NFSBiH i Ministarstva zdravlja FBiH su jučer u Sarajevo održali sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnosti prisustva publike na utakmicama PL BiH, pod posebnim uslovima i ograničenjima, a danas je u Banjaluci, kako je i najavljeno, održan sastanak predstavnika krovne kuće bh. fudbala sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo RS.

"Izvršni direktor Sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav i predsjednik Takmičarske komisije Milorad O. Lale razgovarali su sa direktorom Instituta Branislavom Zeljkovićem i njegovim saradnicima.

Tema sastanka bila je mogućnost prisustva navijača na utakmicama m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Postoji razumijevanje od strane predstavnika Instituta za zdravstvo RS za ovu problematiku, te je zaključeno da NS/FS BiH dostavi prijedlog načina organizacije utakmica, uključujući potrebne epidemiološke mjere. Taj prijedlog će biti razmotren od strane zdravstvene struke i o njemu će se razgovarati na narednoj sjednici Kriznog štaba RS koji će donijeti konačnu odluku", saopštenje je objavljeno od strane NFSBiH nakon današnjeg sastanka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već ujutro bi prijedlog i plan povratka publike na stadione Premijer lige trebao biti poslan nadležnim kriznim štabovima.

Inače, načelno bi bilo dozvoljeno 10% ukupnog kapaciteta stadiona, uz osiguranje poštivanja mjera socijalne distance od strane gledatelja. Također, maksimalan broj ljudi na jednoj tribini bi bio 500, a ukupan broj gledatelja (bez obzira na kapacitet stadiona) za početak ne bi mogao premašivati 2000.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.