Foto: Elvedin Tajar

Rukometašima koji su bili pozitivni na koronavirus

RK Iskra: Službeni predstavnik Krivaje prijetio našim igračima i rekao im da će ih strpati u zatvor

Endin Čaušević

Dosta prašine diglo se nakon sinoćnje utakmice u Bugojnu gdje su rukometaši Iskre pobijedili Krivaju sa 36:32 u trećem kolu doigravanja za popunu Premijer lige.

Naime, za bugojanski klub debitovao je Benjamin Čičkušić koji je prije mjesec dana potpisao ugovor s Iskrom. On nije imao pravo nastupa u prva dva kola zbog administrativnih problema, a zanimljivo da je sinoć dobio dozvolu da igra protiv Krivaje.

Dopis da Čičkušić može igrati stigao je u desetoj minuti ove utakmice, a trener Iskre ga je odmah poslao na teren. On je bio i jedan od najboljih pojedinaca na meču jer je zabio deset golova, te je vodio Iskru do pobjede.

Zbog ovog poteza diglo se dosta prašine, a prvi su reagovali iz RK Goražde koji su poručili da napuštaju doigravanje, te da neće biti dio takvog cirkusa. Ubrzo nakon toga oglasila se i Krivaja iz koje tvrde da Čičkušića uopšte nije bilo u zapisniku, te da on nije imao pravo da igra.

Nakon svih tih optužbi odlučili su da se oglase i iz RK Iskra, te su uzvratili udarac sinoćnjem protivniku, odnosno predstavniku kluba iz Zavidovića. Harisu Galijaševiću.

Na našu adresu stiglo je saopštenje RK Iskra koje u nastavku možete pročitati u cjelosti.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.