Nigdje kao u BiH: U 10. minuti dobio dozvolu za igru, pa zabio deset golova
Foto: Elvedin Tajar

Čičkušić debitovao za Iskru

Nigdje kao u BiH: U 10. minuti dobio dozvolu za igru, pa zabio deset golova

E. Čaušević

RK Iskra je večeras na svom terenu pobijedila Krivaju sa 36:32 u trećem kolu doigravanja za popunu Premijer lige, a za Bugojance je debitovao i Benjamin Čičkušić.

Čičkušić je prije mjesec dana stigao u bugojanski klub kao veliko pojačanje pred mečeve dogiravanja za opstanak u društvu najboljih. Međutim, zbog administrativnih problema nije imao pravo nastupa u prva dva kola u kojima je Iskra poražena od Goražda i sarajevske Bosne zbog čega je iskra uložila žalbu koja je urodila plodom.

Iskra je večeras uspjela da slavi na svom terenu protiv Krivaje, a za ovaj tim nastupio je Čičkušić. Naime, večeras u KSC-u u Bugojnu smo vidjeli pravu dramu kada je u pitanju ovaj rukometaš.

Čičkušić je bio s ekipom na klupi, ali nije imao pravo nastupa kada je utakmica počela. Međutim, u desetoj minuti meča Iskra - Krivaja stigao je certifikat koji je bio potreban da Čičkušić uđe u igru.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon što je certifikat došao trener bugojanskog tima je odmah uveo ovog rukometaša u igru, a on je pokazao zbog čega je stigao kao veliko pojačanje.

Do kraja utakmice Čičkušić je zabio deset golova za Iskru i uz Ivana Vokšija bio je najefikasniji na terenu, te su njih dvojica vodili Bugojance do veoma važne pobjede u doigravanju za popunu Premijer lige.

Top Komentari

Gari Garinča
Da je BiH puna novinara koji pišu gluposti dokaz je i ova objava. Benjo je imao pravo nastupa odmah na početku play offa, međutim, neko se potrudio da Iskri zagorča život. Savjet novinaru, istraži malo i raspitaj se kako su pravo nastupa za Rk Bosnu imali igrači koji su registrovani poslije registracije Čičkušića ?????????????
8 2
user1582721252
Je li vam krivo dusmani???
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi