Od borbe na kraju nije bilo ništa

Tyson otkrio ime zvijeri s kojom je trebao u ring: Rekao sam da od*ebe, a onda mi se upalila lampica

Midhat Šljivak

Mike Tyson u ring se vraća 28. novembra u borbi protiv još jedne bokserske legende.

Iron Mike već odavno žestoko trenira i priprema se. Prvobitno je meč trebao biti održan u septembru, ali je pomjeren za kasniji datum

Tyson je imao brojne ponude na stolu kada je objavio da se vraća u boksu. U podcastu kod Joea Rogana otkrio je da je imao izazovnu ponudu za borbu protiv Boba Sappa.

"Neko mi je rekao da li bi se borio za 30-40 miliona dolara sa ovim čovjekom. Rekao sam mu odjebi, ali mi se onda upalila lampica. S kim biste željeli da se borim? Rekao je Bob Sapp. Znam ga, veliki je snažan. Pitao sam da li želi da se borimo po bokserskim pravilima, odgovor je bio da i onda sam pristao na borbu", rekao je Tyson i dodao je:

"Išlo se zatim od jednog do drugog imena, spominjali su se mnogi borci i na kraju je završilo sve sa Royom Joneseom. Sljedeće što znam ja sam u dvorani i pitam se 'je li ja zaista ovo radim?' Jedno je ući u formu, a drugo steći kondiciju, to znaju svi koji su u ovom sportu."

Tyson je također priznao da su mu se bolovi iz borbi vratili kada je ponovo počeo sa žestokim treninzima, ali da ima namjeru da se i dalje borbi nakon meča sa Jonesom

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.