Izgubio je prije 19 godina, a danas proziva Tysona: Ne udara jako, prljavo je dobio meč

Brian Nielsen 2001. godine nije mogao dalje od šest rundi

Izgubio je prije 19 godina, a danas proziva Tysona: Ne udara jako, prljavo je dobio meč

M. Šljivak

Mike Tyson je pretposljednju pobjedu karijere ostvario protiv Briana Nielsena na ispunjenom Parken stadionu u Kopenhagenu.

Nielsen je izazvao Tysona, borba je organizovana 13. oktobra 2001. godine u glavnom gradu Danske, a Mike je slavio prekidom u šestoj rundi.

Devetnaest godina kasnije danski bokser tvrdi da ga Iron Mike nikada ne bi pobijedio da nije bilo prvljavih udaraca glavom.

"Tyson me je udario glavom četiri puta. Vidjeli ste mi oko? To je od udarca glavom. Da nije tako bilo, ne bih imao ožiljak na oku. Pobijedio bih ga, siguran sam u to", rekao je Nielsen za Sky Sports i opisao je događanja sa meča.

"Svaki put me je žestoko pogađao u to lijevo oko. Nisam mogao vidjeti ništa. Nikad me ne bi nokautirao, udara jako, ali ne dovoljno jako da bi me nokautirao. Svi su mi govorili da je žestok, ali nije", istakao je Danac.

Nielsen je karijeru završio 2011. godine kada je nakon devet godina pauze izazvao na meč Evandera Holyfielda, a i tada je poražen tehničkim nokautom u 10. rundi.

Karijeru je završio sa omjerom od 64 pobjede i tri poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti