Prvo vjera, pa tek onda ostalo: Tyson je radio sve i svašta, a sada ne propušta namaz

Pojavio se snimak kako praktikuje molitvu

Prvo vjera, pa tek onda ostalo: Tyson je radio sve i svašta, a sada ne propušta namaz

A. Čaušević

Mike Tyson je prešao na islam tokom boravka u zatvoru početkom 90-ih godina prošlog vijeka, tada je uzeo ime Malik Abdul Aziz.

Tyson je jedan od najlegendarnijih boksera u historiji. Osim po odličnim borbama u ringu Čelični Mike je poznat i po izuzetno burnom životu.

Proteklih mjeseci u javnosti su se pojavljivale razne informacije iz živoopisne prošlosti ovog 54-godišnjaka. U životu je doslovno prošao sve i svašta.

Međutim, kako stari Tyson se smiruje, već dugo vremena je čist i ne konzumira drogu. Čini se da se maksimalno posvetio vjeri.

Na društvenim mrežama se pojavio i video kako Tyson obavlja klanja, odnosno obavlja jednu od pet dnevnih molitvi kod muslimana.

Tyson je snimljen kako praktikuje vjeruje sa dvojicom trenera, dok ostali prisutni u prostoriji šute i poštuju ono što radi legendarni Amerikanac.

Inače, Tyson će se u ring vratiti 28. novembra kada će u egzibicionom meču ukrstiti rukavice sa Roy Jones Juniorom.

Top Komentari

bazaorao
Cuj naslova. Sta vas briga sta je on radio. To je izmedju njega i boga. Gledaj sta ti radis.
14 0
Hix
Cuj dugo ne koristi drogu a prije mj dana pozpisao ugovor sa jointom ustima
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi