Sjećate li se zvijeri od koje su svi strahovali? Danas je još veći nego prije!

Bob Sapp je van borbi, ali još uvijek trenira

Sjećate li se zvijeri od koje su svi strahovali? Danas je još veći nego prije!

M. Šljivak

Bob Sapp je u jednom periodu borilačke karijere bio zaista ogroman izazov za sve borce.

Amerikanac je ring i oktagon dijelio sa nekim od najvećih imena borilačkog sporta. Karijera mu je krenula odlično, dobio je dva puta čuvenog Ernesta Hoosta na početku kicbox karijere, a dobro mu je išla i MMA karijera.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B3vRBW_JKhF/[/instagram]

Međutim, Sapp je veoma brzo postao vreća za udaranje. Rijetko ko nije uspijevao da nađe recept za njeg i porazi su se nizali jedan za drugim.

Iako je gubio mečeve Sapp je bio veoma poželjan na brojnim priredbama. Dobijao je jako dobar novac za učešća, a jednom prilikom se čak borio i sa medvjedom u Japanu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B20SocCA1MA/[/instagram]

Naravno, od toga je jako dobro profitirao i nakon svega je očigledno odlučio da mu je dosta borbi. Posljednju je odradio na Rizin 13 turniru 2018. godine u Saitami kada je pobijedio Osunaarashija.

Iako je već dvije godine van borilačkog sporta Sapp i dalje ima veliku popularnost. Konstantno se pojavljuje u reklamama, posebno u Japanu i zbog svog izgleda je 'meta' brojnih kompanija.

Njemu to svakako ne smeta. Lak mu je put do novca i shvatio je da više ne treba dobijati batine kako bi dobro zarađivao. Naravno, trenirati nije prestao i danas zvijer izgleda čak i veće nego u svojim borbama.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B3cgYSspRX-/[/instagram]

Sapp je kickboxing karijeru okončao sa omjerom od 12 pobjeda i 19 poraza, dok je u MMA na 12 pobjeda i 20 poraza.

Top Komentari

IMPERATOR
Ovaj bi u kečerima imao pravo dobru karijeru, cirkusant obični.
4 0
BaboBih
Haha svi strahovali???, a sami ste pisali kako se bruka.. covjek ima staklenu bradu a nema ni srce za borbu, ko god ga takne on legne i umalo cvili
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti