Premijer liga za Kadete

Od 19 pogodaka Zrinjskog, Antonio Prskalo je postigao 10 i predvodi listu strijelaca

Adnan Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 6. kola Premijer lige za kadete, a u jednom od derbija mladi fudbaleri Zrinjskog savladali su Željezničar.

Slavili su Plemići rezultatom 4:2, a duel je obilježio trenutno ponajbolji bosanskohercegovački mladi fudbaler Antonio Prskalo.

Osim izvanredne partije Prskalo je postigao pogodak direktno iz kornera, baš kao što je nekada Pod Bijelim Brijegom i na Poljudu golove zabijao legendarni Baka Slišković.

Ovim pogotkom mladi Prskalo, koji je karijeru počeo u Međugorju da bi potom otišao u Hajduk odakle je stigao u Zrinjski, došao je do brojke od 10 postignutih golova i trenutno je prvi topnik kadetske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Prati ga mladi fudbaler Sarajeva Nermin Bjelonja koji je postigao dva manje i kako sada stvari stoje, između njih dvojice vodit će se bitka za najboljeg strijelca.

Pet pogodaka u dosadašnjem dijelu sezone postigao je David Čamber (Zrinjski), dok su po četiri postigli Amin Alagić (Velež), Vukašin Daničić (Borac), te Neriman Kočević (Željezničar).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.