HŠK Zrinjski ostvario laganu pobjedu u Simin Hanu

16. kolo Premijer lige BiH za kadete

HŠK Zrinjski ostvario laganu pobjedu u Simin Hanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete svoj susret odigrali su Tuzla City i Zrinjski. Na kraju gosti iz Mostara slavili su pobjedu rezultatom 3:1(1:0). 

Prvo poluvrijeme nije donijelo pretjerano dopadljiv fudbal, te smo vidjeli tek jedan gol onaj u mreži domaćina. U 19.minuti mrežu Tuzla Cityja pogodio je Franjo Vrljić. Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta bude se domaći fudbaleri te u 59. minuti preko Faida Durakovića poravnavaju rezultat na 1:1. Međutim, u nastavku susreta preko Edda Nezirovića i Antonia Prskala postižu još dva gola, te na kraju slave pobjedu rezultatom 3:1.

Poslije ovog kola kadeti Zrinjskog nalaze se na prvom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine, s tim da fudbaleri Sarajeva na drugom mjestu imaju dvije utakmice manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi