Tvrde italijanski mediji

Vidalov put ka Interu je konačno čist!

Iz Italije stižu navodi da je Arturo Vidal uspio ispregovarati raskid ugovora sa Barcelonom i da je do istog došlo sinoć.

Iskusnom Čileancu je novi trener Barcelone Ronald Koeman po preuzimanju te pozicije poručio da potraži novi klub. Zbog toga je Barcelona i pristala na raniji sporazumni raskid Vidalovog ugovora, umjesto da insistira na naknadi za njegov transfer.

Prema pisanju Sport Mediaseta, sporazumni raskid je potpisan sinoć i sada se Vidal može okrenuti novom izazovu.

A taj novi izazov će biti Inter i ponovna saradnja sa trenerom Conteom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji vjeruju da se Vidala može očekivati u Milanu u narednim danima ili čak narednim satima.

Vidal će nakon ljekarskih pregleda sa Interom potpisati dvogodišnji ugovor (opcija za treću godinu) koji će mu garantovati šest miliona eura po sezoni, ali i dodatne bonuse.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.