Koemanova odluka o Coutinhu koštat će Barcelonu pet miliona eura
Foto - EPA

Bonus će se morati isplatiti

Koemanova odluka o Coutinhu koštat će Barcelonu pet miliona eura

M. Šljivak

Novi trener Barcelone Ronald Koeman odlučio je ostaviti brazilskog fudbalera Philippea Coutinha u ekipi za narednu sezonu.

Iako je Barcelona imala namjeru da proda Brazilca, cifra od 120 miliona eura je u ovom trenutku jednostavno prevelika za sve, a kako ga ne žele slati na novu posudbu, odlučeno je da on ostane u klubu.

Tako će Coutinho biti dio ekipe za narednu sezonu, ali će Barcelonu vjerovatno koštati dodatnih pet miliona eura koje će morati da uplate na račun Liverpoola.

Razlog su bonusi uključeni u transfer brazilskog fudbalera, pa će Barca morati da uplati ovaj iznos ako Coutinho odigra još 15 utakmica za tim sa Camp Noua u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema dileme da će se to i desiti. Sezona će biti duga i naprodna, Koeman računa na Brazilca, pa će Barcelona u nekom trenutku morati da isplati obaveze.

Coutinho je ukupno odigrao 76 utakmica za Barcelonu i zabio je 21 gol.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi