Iznos od 200 miliona eura

Internetom kruži fotografija ponude Manchester Cityja za Lionela Messija

Admin Čaušević

Lionel Messi će i novu sezonu igrati u Barceloni. Argentinac je želio da napusti Katalonce, međutim to je bilo neizvodljivo uraditi mirnim putem. 

Dok je tražio izlaz s Nou Campa Messi se najviše dovodio u vezu s prelaskom u Manchester City koji je navodno pripremio i nekoliko ponuda.

Internetom je počela kružiti fotografija ponude Građana koja je daleko manja od 700 miliona eura koliko iznosti otkupna klauzula. Riječ je o cifri od 200 miliona eura.

Ponuda za koju mnogi tvrde da je lažna i daleko od istine je manja od najvećeg transfera u historiji, odnosno 222 miliona eura koliko je PSG platio Barceloni za Neymara.

Navodno bi Građani iznos bili spremni isplatiti u dvije rate, 100 miliona odmah te 100 miliona u augustu 2021. godine, a navodno bi isplatili i dodatnih 20 miliona bonusa u slučaju osvajanja Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije se spominjalo i da bi City Messija na godišnjem nivou plaćao 50 miliona eura, međutim sve je to palo u vodu te će Građani morati čekati još desetak mjeseci da ponovo pokušaju dovesti sjajnog Argentinca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.