Umičević je jasan

"Šuman nas je lagao za licencu, on je za nas završena priča"

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da je upitno da li će Bilal Šuman ostati selektor rukometne reprezentacije BiH.

Razlog je bilo neposjedovanje licence "EHF Master Coach" koja je neophodna da bi se vodio državni tim.

Navodno je zbog toga EHF pokreno disciplinski postupak protiv Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a nakon svega saopštenjem se oglasio prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske, Marinko Umičević.

"Rukometna i kompletna javnost mora da zna kako nas je selektor Bilal Šuman lagao cijelo vrijeme kako ima odgovarajuću licencu da može da vodi nacionalni tim. Sve je to nedavno izašlo na vidjelo kada smo od EHF-a dobili dopis da gospodin Šuman nema odgovarajuću EHF licencu. To jasno govori da nije mogao da vodi reprezentaciju ni za vrijeme kvalifikacionih mečeva za odlazak na šampionat Evrope, pto znači da ni na samom prvenstvu nije mogao voditi reprezentaciju BiH i bojimo se da ćemo zbog ovog imati problema", stoji u dopisu Umičevića.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Za Rukometni savez Republike Srpske, Šuman je završena priča.

"Uskoro ćemo raspisati novi konkurs kako bismo izabrali novog selektora A reprezentacije BiH, čovjeka koji ima potrebnu licencu", piše u dopisu Umičevića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.