Šuman: S Austrijom ćemo se boriti za drugo mjesto

Komentarisao žrijeb kvalifikacijske grupe

Šuman: S Austrijom ćemo se boriti za drugo mjesto

E. Škorić

Bh. rukometna reprezentacija danas je saznala protivnike u grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rukometni Zmajevi od 4. novembra kreću s operacijom "Euro 2022", ali neće biti lako. Igrat ćemo protiv Njemačke, Austrije i Estonije. Jasno je na prvi pogled da je Austrija naš glavni rival u borbi za drugo mjesto, a tako misli i selektor Bilal Šuman.

"Njemačka je favorit bez ikakvih dilema, nama predstoji ta borba za drugo mjesto sa Austrijom. Vjerujem da će se tu sve lomiti i da su kvalitetom oni za nas dostižni. Estonija apsolutni autsajder u grupi", rekao je Šuman za SportSport.ba, pa je dodao:

"Dakle, protiv Austrije ćemo igrati mečeve odluke, a Njemačka je ipak u ovom trenutku daleko od svih drugih reprezentacija u našoj grupi. Da, istina je da je u sportu sve moguće, ko zna, ali moramo biti realni".

Top Komentari

Benjamingst
Treba reci idemo na prvo mjesto... a ne za drugo I onda zavrsimo zadnji...
2 3
sport1
Mislim da je ovo realno sto kaze, jer se i on, s razlogom, pribojava Estonije u kojoj igra nekoliko igraca iz Bundeslige... Sretno momci. Sportski pozdrav
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi