Odigrana četiri meča

Počela je rukometna Liga prvaka, Burić na nivou, Panić odličan

Admin Čaušević

Nova sezona rukomketne Lige prvaka je počela večeras, a u akciji je bilo i nekoliko bh. reprezentativaca.

U derbiju večeri Flensbug-Handewitt je u vrlo izjednačenom meču uspio pobijediti Vive Kielce. Poslije 14:14 u prvom dijelu meč je završen rezulatom 31:30 za njemački tim.

Benjamin Burić na golu domaćina je bio solidan sa devet odbrana. Najefikasniji na meču sa sedam golova je bio gostujući rukometaš Arsem Karalek, a u pobjedničkoj ekipi se istakao Magnus Rod sa šest golova.

Meshkov Brest je takmičenje u elitnom rukometnom takmičenju počeo pobjedom nad Vardarom. Bilo je 24:22, a bjeloruski tim je do pobjede sa šest golova predvodio Marko Panić. Vladimir Vranješ se nije upisao u strijelce.

Viđene su i dvije gostujuće pobjede. Aalborg je uspio nadomjestiti zaostatak iz prvog poluvremena i pobijediti Celje 29:31, dok je Veszprem u Francuskoj bio bolji od Natnesa 24:28.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.