Burić: Sramotna odluka, nas male se ništa nije ni pitalo

Golman bh. rukometne reprezentacije

Burić: Sramotna odluka, nas male se ništa nije ni pitalo

E. Škorić

Golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić razočaran je zbog toga što je naša selekcija i službeno bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Zbog pandemije koronavirusa ukinut je predbaraž i baraž za odlazak na SP u Egiptu, a IFH je na kraju dvije pozivnice dodijelio Rusiji i Poljskoj, iako smo se potajno nadali da bismo mi mogli biti ti sretnici.

Na kraju moramo da prihvatimo odluku IHF-a i ostaje da putem malih ekrana pratimo ostale selekcije od 13. do 31. januara naredne godine.

"Ostali smo bez plasmana na Svjetsko prvenstvo 2021. godine. IHF je odlučio da Rusija i Poljska dobiju wildecard. Sigurno smo razočarani tom odlukom, ali šta mi tu možemo osim da odmah krenemo s pripremama za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Sramotna odluka EHF-a, ali sve velike reprezentacije su to prihvatile, a nas male se nikako nije ni pitalo. Nama ostaje da gledamo prema naprijed i da se spremamo za evropske kvalifikacije", kazao je Burić.

Na prvenstvu će učestvovati 32 reprezentacije, a za sada je osim domaćina Egipta poznato još 29 učesnika.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Danska na prvenstvu igra kao branitelj titule, a iz Evrope dolaze još Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugal, Španija, Slovenija, Švedska, Poljska i Rusija.

Top Komentari

Mowzilla
Kakav savez, takva i nafaka...
2 0
Noone
Pa realno i otišli su najbolji trenutno u Evropi. Šta seremo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi