Panić i Vranješ sa Brestom do trofeja u Kupu Bjelorusije

U finalu bolji od SKA Minska

Panić i Vranješ sa Brestom do trofeja u Kupu Bjelorusije

A. Beganović

Rukometaši Bres Meškova osvojili su Kup Bjelorusije i to po dvanaesti put u historiji kluba.

U finalnom meču savladali su SKA Minsk rezultatom 26:25, a jedan pogodak postigao je i bosanskohercegovački reprezentativac Vladimir Vranješ, dok je dva pogotka postigao Marko Panić.

Duel je tokom svih 60 minuta bio uzbudljiv, a na odmor je Brest otišao sa prednošću pd dva gola (15:13).

Početkom drugog dijela Vranješ i saigrači su stigli do četiri gola prednosti i činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno, no SKA Minsk se nije predavao i uspio je doći do gola zaostatka. Ipak za preokret nisu imali snage.

Najefikasniji u redovima Bresta bio je Vailupau sa 11 pogodaka, dok je kod SKA Minska sa sedam pogodaka najučinkovitiji bio Samoilo.

Kup Bjelorusije, finale:
Brest Meškov - SKA Minsk (26:25 (15:13)

Brest: Pešić, Matskevič, Usik, Santalov 1, Panić 2, Škurinski 1, Yurinok 1, Skube 1, Šumak 1, Razgor, Paczkowski 2, Obranović 2, Selvasiuk, Vailupau 11, Malus 3, Vranjes 1

Minsk: Lapitsky, Stasyuk, Yurcha, Samoilo 7, Leukhin 2, Rud 2, Sobko 1, Nikanović, Kamyshik, Onufrienko 2, Krivenko 3, Cherkaščenko 1, Chizhik 5, Belyavsjy 2, Kinl, Puškin

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi