Danas žrijeb play-offa

Ko su potencijalni rivali Sarajevu i Zrinjskom?

Edmir Škorić

Dva bh. predstavnika čekaju izvlačenje parova play-offa Evropske lige.

FK Sarajevo i HŠK Zrinjski igrat će mečeve 3. pretkola Evropske lige, a danas u Nyonu od 14 sati saznat će potencijale rivale u play-offu.

Bordo tim je na dobrom putu da prođe u play-off, budući da ga u 3. pretkolu čeka meč sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, dok je Zrinjskom posao daleko teži, jer ide na Cipar APOEL-u nakon što je u Ljubljani nakon produžetaka izbacio Olimpiju.

Sarajevo je kao nenositelj smješten u grupi 3 pred današnji žrijeb u Nyonu. Aktuelni prvak naše zemlje za rivala može da ima:

Dakle Zvezda, njima već poznati Dynamo Brest i Ludogorec su sigurni nositelji, a tu bi se trebao naći i Celtic jer teško da mu neko od pobjednika Riga - Tre Fiori može prirediti iznenađenje, dok ipak ne možemo sa sigurnošću reći ko će proći u 3. pretkolu u duelu armenskog Ararata i slovenskog prvaka Celja.

Ono što je izvjesno, navijači Sarajeva najradije bi da izbjegnu Zvezdu i Celtic, prije svih, a nekako se najviše priželjkuju Dynamo Brest ili upravo Armenci/Slovenci. 

Crvena zvezda
Dynamo Brest
Ludogorec
Ararat/Celje
Riga-Tre Fiori / Celtic

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ukoliko bi prošao APOEL, Zrinjski bi u play-offu igrao protiv jednog od pobjednika ova četiri para.

Rostov - Maccabi Haifa
Willem II - Rangers
Fehervar - Reims
FCSB - Slovan Liberec

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.