Kako je Tatar stigao na Koševo i postao zvijezda: "Jedan poziv i znao sam da je to pravi potez"

Prvi strijelac FK Sarajevo stigao je u bordo klub iz Hrvatske

Kako je Tatar stigao na Koševo i postao zvijezda: "Jedan poziv i znao sam da je to pravi potez"

S. Mlaćo

Kada se na ljeto 2018. godine pojavio na pripremama FK Sarajevo, nijedan navijač FK Sarajevo nije mogao ni predpostaviti da će Benjamin Tatar za kratak period postati glavna zvijezda kluba i Premijer lige naše zemlje.

"Joachim Adukor te juniori Klarić, Blagojević, Kurdić i Resić dobili su dozvolu stručnog štaba da se ekipi priključe u ponedjeljak. Na treningu se pojavio i jedan novi fudbaler, krilni napadač Benjamin Tatar koji će trenirati sa ekipom u narednim danima, a do odlaska na drugu fazu priprema očekuje se dolazak još dva nova nogometaša", objavili su tada iz FK Sarajevo, a navijači su počeli 'guglati' ko je Tatar, odnosno istraživati njegov dosadašnji dio karijere.

Nije bio bogat CV, onako skromno, ali kada sa čekao neki bljesak u karijeru. Krenimo redom. Sve je krenulo iz hadžićkog Radnika, pa do Hrvatske. Nosio je dres Gorice, Novigrada, Cibalije, bio i prvi strijelac Druge hrvatske lige, što mu je donijelo transfer u Slaven Belupo.

Danas je prva zvijezda tima sa Koševa. Postigao je već šest pogodaka ove sezone, poneki su za tv špica, a na Koševu zadovoljno trljaju ruke.

Mnogi navijači Sarajeva se pitaju kako je Tatar uopšte stigao na Koševo, odnosno ko je zapravo odradio sjajni skauting, te doveo nogometaša, popriličnog anonimusa,  koji bi u narednom periodu mogao napuniti kasu kluba.

Tatar je prvi intervju za bh. medije dao za SportSport.ba pred kraj 2018. godine. Tada je i otkrio ko je najveći 'krivac' za njegov dolazak u bordo klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Došao sam na poziv direktora Emira Hadžića. Nakon par razgovora sa njim odlučio sam se za Sarajevo. Nije bilo puno razmišljanja, znao sam da je to pravi potez, da je Sarajevo pravi klub za mene. Znam šta Sarajevo predstavlja u BiH, kakve navijače ima i kakvu ovaj klub ima tradiciju. Znao sam i da će u Sarajevu biti veliki pritisak, ali meni taj pritisak odgovara - što je veći pritisak, ja bolje igram".

Već tada je kazao da sanja o o nastupu za reprezentaciju. Snovi bi uskoro mogli postati java.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Probisvjet
Trenutno najjaci igrac Sarajeva. Masina za PL uslove.
14 1
rocccavela
Kakav tekst Mlaco, svaka ti cast! Al' u kurcu...
3 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi