Ovaj put je stvarno gotovo

Navijači Rome se opraštaju od Džeke: Razumijemo te, profesionalac si...

Edmir Škorić

Na raznim profilima navijača Rome jednaki su komentari - tužni su zbog odlaska Edina Džeke u Juventus, ali niko mu ništa ne prigovara zbog svega što je proteklih pet godina uradio u dresu rimskog kluba.

Džeko će, kao što je svima već poznato, karijeru nastaviti u Juventusu koji će ga platiti 16 miliona eura, a sam igrač dobit će dvogodišnji ugovor vrijedan 7,5 miliona eura po sezoni.

Edinu slijedi nova stanica u karijeri, a navijačima Rome tek ostaje da se oproste i da mu požele sve najbolje. "Passione romanista", jedan od Instagram profila navijača rimskog kluba, ostavljeno je oproštajno pismo za Dijamanta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zdravo Edine, ovaj put je stvarno gotovo. Htjeli smo se oprostiti u januaru 2018. godine, kada si trebao da odeš u Chelsea i prošlog ljeta kada si 'potpisao' za Inter. Sada ne, nema više iznenađenja. Stvarno ideš tamo i pokušat ćeš da osvojiš titulu. Razumijem, ti si profesionalac, pokušao si to s Romom i sa 106 golova u pet sezone, ali nije uspjelo. Hvala za sva vremena u kojima si me obradovao kao onaj prelijepi gol protiv Chelseaja, ili Šahtara ili u onoj najčarobnijoj noći od svih ili golu u Torinu... Također sam te branio od kritika, čak i u prvoj godini jer nisi mogao biti taj Džeko i zato što nikada nisi zaslužio određene idiotske montaže. Budući da ćeš biti predstavljen u onom tužnom dresu koji ćeš nositi, za mene ćeš samo biti protivnik, protivnik kojeg sam volio i kojeg se nikada nisam odrekao. Ali ne očekuj sreću. Uvijek i samo se Rim računa. Hvala ti Edine, forza Arek, forza Roma", napisano je na profilu.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.