Velšanin napušta Kraljeve

Zidane ne može izbjeći pitanje o Baleu: "Između nas nikada nije bilo problema"

Endin Čaušević

Gareth Bale će ovog ljeta napustiti Real Madrid i nalazi se na korak od povratka u Tottenham.

Velšanin je već mjesecima van prvog tima kraljevskog kluba, a većinu mečeva prošle sezone odgledao je s klupe. Zinedine Zidane mu je jasno poručio da ne računa na njega više i da je vrijeme za njegov odlazak.

Engleski mediji objavili su jučer da je Bale sve dogovorio s Tottenhamom i da će se vratiti u bivši klub. O tome je bilo riječi i na današnjoj press konferenciji Reala, a Zinedine Zidane jednostavno nije mogao izbjeći pitanje o Velšaninu.

"Uopšte me ne dotiču priče o tome da sam ja kriv što on odlazi jer to nije tačno. Situacija je dosta komplikovanija od toga. Između mene i njega nije bilo problema i nije tako kao što mediji predstavljaju", rekao je Zidane i dodao.

"Želim mu sve najbolje. Nisam razgovarao s njim. On je sjajan igrač i ostavio je trag u Realu i to mu niko ne može oduzeti. Njegov odlazak nema nikakve veze sa mnom i to treba da se zna. On je još naš igrač i stvari oko transfera nisu završene da pričam o nekim detaljima".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.