FOTO: EPA

Sjajna utakmica

"Luđak" je Premiership učinio još luđim: Bielsin Leeds je i danas u centru pažnje

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu odigrali su Leeds United i Fulham u okviru 2. kola Premiershipa, a pobjedu od 4:3 ostvarila je domaća ekipa.

U utakmici dvije nove ekipe u Premiershipu, pobjedu je ostvarila ekipa Leedsa.

Već u 5. minuti Leeds je došao do vodstva od 1:0, a strijelac je bio Costa. Mitrović je sa bijele tačke donio izjednačenje Fulhamu u 34. minuti.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan gol, a postigao ga je Klich također sa bijele tačke, te je Leeds sa vodstvom otišao na odmor.

U drugom poluvremenu, već do 57. minute Leeds je imao vodstvo od 4:1. Prvo je u 50. minuti gol postigao Bamford, a zatim je u već spomenutoj 57. minuti strijelac bio ponovo Costa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak samo deset minuta kasnije na semaforu je bilo 4:3. Reid je u 62. minuti postigao gol za 4:2, a pet minuta kasnije svoj drugi gol postigao je Mitrović.

Fulham nije imao snage da do kraja utakmice dođe do poravnanja, te su na kraju utakmice pobjedu ostvarili nogometaši Leedsa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti