FOTO - EPA

Nevjerovatna gužva na vrhu liste generalnog poretka šampionata MotoGP

Adnan Beganović

Pobjedom na jučerašnjoj trci Velike nagrade Emilie Romagne špansKi motociklis Maverick Vinales probio se na treće mjestO generalnog poretka.

Nakon Velike nagrade Emilie Romagne na samom vrhu generalnog poretka došlo je do velike gužve, tako da nas do kraja Moto GP šampionata očekuje mnogo uzbuđenja.

Na prvom mjestu sa 84 boda je Italijan Andrea Dovizioso iz Ducatija, bod iza njega su Francuz Fabio Quartararo iz Petronas Yamahe te pomenuti Vinalas iz Monster Energy Yamahe.

Na četvrtom mjestu je Španac Joan Mir iz Suzuki Ecstara sa 80 bodova, dok je petoplasirani Italijan Franco Morbidelli iz Petrons Yamahe sa 64 boda, koliko ima i šestoplasirani Australac Jack Miller iz Pramac Racinga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.