Vinales ostaje u Yamahi do kraja 2022. godine

Potpisao novi ugovor

Vinales ostaje u Yamahi do kraja 2022. godine

Španski vozač Maverick Vinales ostat će član Yamahe do kraja 2022. godine, potvrđeno je danas. 

Iz ovog tima potvrdili su kako je Vinbales odlučio potpisati novi dvogodišnji ugovor, a on je nakon potpisa poručio da je vrlo sretan i zadovoljan.

"Izuzetno sam sretan jer ostajem u svom timu. Uzbuđen sam. Bilo mi je važno da ugovor potpišemo prije početka nove sezone, kako se ne bih zamarao razmišljanjem o tome. Nije bilo razloga da napustim Yamahu, pošto je ovo moj tim, moja porodica. Moramo da nastavimo da radimo naporno, da se izborimo za titule. Daću sve od sebe da tim bude ponosan na mene", kazao je ovaj 25-godišnji vozač.

Dakle, Yamaha će i sljedeće sezone biti u istom sastavu kada su u pitanju vozači, predstavljat će je Vinales i veteran Valentino Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi