Binder donio historijsku pobjdeu KTM-u u Moto GP seriji

Vožena trka u Brnu

Binder donio historijsku pobjdeu KTM-u u Moto GP seriji

A. Čaušević

Južnoafrički motociklist Brad Binder donio je prvu pobjedu KTM-u otkako se ovaj tim takmiči u Moto GP seriji. 

Red Bull KTM je ovo četvrta sezona sezona u kraljevskoj klasi, a prvu pobjedu osigurao im je Binder koji je bio najbolji vozač na stazi u Brnu.

Ovom 24-godišnjem je ovo debitantska sezona u Moto GP-u te je tako stigao i do svoje prve pobjede u karijeri u ovoj klasi te je sada sa 28 bodova peti u generalnom poretku.

Drugi kroz cilj je bio Franco Morbidelli iz Yamahe, dok je podijum kompletirao Ducatijev Yohann Zarko koji su zaostali pet, odnosno šest sekundi za pobjednikom.

Razočaravajuću utrku imao je Fabio Quartararo koji je završio sedmi, dok je legendarni Valentino Rossi bio sedmi. Aktuelni prvak Marc Marques nije vozio ni ovu utrku zbog povrede ramena.

U generalnom poretku vodeći Quartararo sada ima 59 bodova, a Maverick Vinales koji je danas bio 14. ima 42 bodva. Može se reći da Francuz i Španac danas nisu iskoristili odsustvo Marqueza kao na prethodne dvije utrke.

Top Komentari

Maestro
Ne može Quaratararo i Troši bit na istoj poziciji Rosi je završio peti i odlična utrka je bila
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi