Obnovljeni interes

Atletico nije jedini: Još jedan klub u igri za Džeku nakon što je propao plan da ode u Juventus

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko ostao je bez transfera u Juventus, pa je Stara dama umjesto njega dovela Alvara Moratu.

Imali su Juventus i Roma, ali i Juventus i Džeko dogovor, sve je bilo spremno za transfer, no situacija između Arkadiusza Milika i Napolija natjerala je Romu da malo pričeka sa prodajom Edina, a Juventusu se itekako žurilo.

Na kraju je Juventus odabrao Moratu, pa Edin ostaje u Romi, ali nije isključeno da do 5. oktobra, do kada traje prelazni rok, napusti Olimpico.

Osim što se pojavila informacija da ga želi upravo Atletico, koji je pustio Moratu u Juventus, a pritom se zakomplikovao transfer Luisa Suareza iz Barcelone, sada se govori i o obnovljenom interesu Intera.

Inter i Antonio Conte još ranije su, prošlog ljeta, pokušavali da dovedu bh. napadača, ali nisu uspjeli i on je ostao u Romi. Sada i Vučica ima želju da rastereti budžet za plate prodajom Džeke, te da završi dovođenje znatno mlađeg poljskog reprezentativca, a Inter će pomno da prati razvoj situacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko neće biti nesretan ako ostane u Rimu, ali sigurno je da bi i sam volio da napravi još jedan iskorak na zalasku karijere i da zaigra u nekom od klubova koji će se boriti za trofeje. Uz dužno poštovanje, Roma to skoro je izvjesno - neće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.