Sve je gotovo

Alvaro Morata potpisao za Juventus! · Zvanično

Edmir Škorić

Španski napadač Alvaro Morata večeras je i zvanično postao novi - stari igrač Juvetusa.

Nakon što je proteklih nekoliko sezona proveo u Atleticu Madridu, Morata je stigao u Juventus na posudbu do kraja sezone, s mogućnošću produženja na godinu dana.

Prvu godinu posudbe Juve plaća 10 miliona eura uz mogućnost otkupa za 45 miliona eura, a u slučaju da ga odluči posuditi još jednu sezonu, onda će također platiti 10 miliona uz mogućnost otkupa za 35 miliona eura na kraju sezone 2021/22.

On je bio u Torinu od 2014. do 2016. godine, a ostavio je traga. U dresu Stare dame prethodno je zabio 27 golova uz 16 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon četiri godine vraća se u Italiju, nakon što je prethodno propao transfer Edina Džeke, koji je bio prva opcija za Andrea Pirlu, no nažalost nije realizovano.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.