La Repubblica: Luis Suarez ne zna ni jednu jedinu riječ italijanskog jezika

Varao na testu

La Repubblica: Luis Suarez ne zna ni jednu jedinu riječ italijanskog jezika

E. Čaušević

Italijanski mediji objavili su jutros da je Luis Suarez varao na testu italijanskog jezika i da neće dobiti pasoš ove države.

Suarez je htio da dobije pasoš Italije kako bi mogao potpisati za Juventus i biti registrovan u ekipi kao igrač iz Evrope. Međutim, od transfera nije bilo ništa iako je Suarez prošle sedmice stigao u Perugiju kako bi položio test.

Ubrzo nakon ispita objavljeno je da je Suarez položio test italijanskog jezika nivo B1 i da može predati zahtjev za pasoš. Međutim, od toga nema ništa jer je otkriveno da je on varao na testu.

Fabricio Romano jutros je objavio da je ANSA došla do dokaza da je Suarez dobio unaprijed pitanja koja će biti na testu i da će isti biti poništen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Repubblica je objavila nakon toga da urugvajski napadač uopšte ne zna ni riječ italijanskog jezika iako mu je supruga s Apenina. On je zbog toga ignorisao novinare u Perugiji jer nije htio da se vidi kako ne zna da priča italijanski jezik.

"On ne zna ni jednu jedinu riječ italijanskog jezika. Ako bi ga novinari pitali nešto, on bi bio izgubljen. On je mogao da zarađuje 10 milijuna € godišnje da je položio ovaj test, ali sada je jasno da je Juventus uradio dobar posao. On je unaprijed znao šta će doći na testu", piše La Repubblica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Damir
Trebo je ici kod stjepana u san remo da ga nauci :)
5 0
makelele
pa nije mu maternji kineski pa da ne zna ni jednu rijec na talijanskom
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi