Crnogorci doputovali u BiH

U Budućnosti imaju recept za prolazak FK Sarajevo: "Možemo dati makar jedan gol"

Admin Čaušević

FK Sarajevo u trećem pretkolu Europa lige igra meč protiv Budućnosti. Susret je na rasporedu sutra u Zenici. 

Crnogorci su danas doputovali u Sarajevo, a u razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu defanzivci tvrde da znaju recept za prolazak protiv bh. reprezentativca.

Štoper Igor Ćuković i njegov partner u odbrani lijevi bek Nemanja Sekulić su željni novog velikog rezultata.

"Puni smo samopouzdanja poslije Kazahstana, ali smo svjesni težine utakmice i sigurno ćemo biti silno motivisani. Ukoliko budemo disciplinovani kao protiv Astane, mislim da možemo da prođemo dalje i da sačuvamo "nulu" pozadi", poručio je visoki defanzivac, na čije se riječi nadovezao naš ljevak.

"Analizirali smo Sarajevo i znamo da je pred nama teška utakmica. Vidjeli smo sve vrline i mane protivnika, probaćemo to da iskoristimo. Spremni smo na borbu, jer je ovo za nas velika prilika i nadamo se prolazu u plej-of Lige Evrope", jasan je Sekulić.

Kapiten Petar Grbić i saigrači će odmoriti u jednom sarajevskom hotelu, dodatno će skenirati rivala u video analzi, a večeras će u vremenu utakmice odraditi trening na Bilinom polju, pa će se vratiti u Sarajevo da spavaju.

"Prije Astane su nas svi otpisali, ali sada je i Sarajevo vidjelo da smo dobra ekipa, tako da će protivnik biti oprezan. Što se tiče nas, moramo da ostanemo na zemlji i da od prvog minuta, kao što je to bio slučaj u Kazahstanu, nametnemo igru i da ispišemo najbolji rezultat u istoriji", rekao je Ćuković.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Euforija među navijačima je normalna nakon naše pobjede nad Astanom, a na nama je da produžimo taj lijepi osjećaj i da napravimo istorijski rezultat. Moramo da budemo na zemlji, jer nismo napravili ništa koliko tek možemo da napravimo u Zenici", rekao je Sekulić.

Svi u taboru Budućnosti su bili veliki optimisti pred Astanu uprkos tome što im je malo ko vjerovao. A i sada imaju dobar osjećaj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.