Janjoš: Moramo biti borbeni i fokusirani od prvog sudijskog zvižduka

Nekadašnji trener Sarajeva poznaje Budućnost

Janjoš: Moramo biti borbeni i fokusirani od prvog sudijskog zvižduka

Adnan Beganović

Mnogo pažnje u regionu privlači duel 3. kola kvalifikacija za Evropa ligu između Sarajeva i Budućnosti.

Bosanskohercegovački prvak u ovaj duel ulazi kao blagi favorit, no svakako da rezultati i igre budućnosti iz 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka i 2. kola kvalifikacija za Evropa ligu pozivaju na oprez.

Upravo tako misli i nekadašnji trener Sarajeva, a danas član stručnog štaba crnogorskog nacionalnog tima, Mehmed Janjoš.

Dobili smo Čalu u momentima kada je uživao sa unucima, no kao i uvijek, dobro raspoložen, pristao je odvojiti par minuta za čitaoce našeg portala i analizirati Budućnost.

"Igram se sa "podmlatkom", ali za vas uvijek imam vremena", u šaljivom tonu na početku razgovora je istakao Janjoš.

"Odmah da vam kažem, biće to teška utakmica. Po meni dva ujednačena protivnika s tim što smo mi blagi favoriti. Ali, moramo biti dobro oprezni. Radi se o iskusnoj ekipi koja je u prošloj sezoni suvereno uzela titulu prvaka koja ima sjajnog trenera i stručni štab", dodao je Janjoš.

Nekedašnjeg trenera Sarajeva oduševila je Budućnost u utakmici sa Ludogoretsom, koja je odigrana u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

"Igrali su kod kuće, gledao sam taj meč. Odlično su odigrali, izgubili su 3:1, no treći pogodak su primili u sudijskoj nadoknadi vremena, ali vjerujte mi da je rezultat bio drugačiji, ne bi bilo nezasluženo. A, da se nije radilo samo o bljesku potvrdio je i meč protiv Astane. Tamo su odigrali taktički jako zrelo. U svakom momentu su znali šta hoće. Uostalom, tako i igraju. Iskusna ekipa koja uvijek zna šta hoće", ističe Janjoš i dodaje:

"Po meni su u sredini i prema naprijed dosta dobri i opasni. Dakle, ne želim reći da su u odbrani loši ali sredina i napad su im, da tako kažem, jači dio tima. Biće teško, no vjerujem da možemo slaviti i plasirati se u play-off".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Janjoš smatra da će struka Sarajeva sigurno dobro pripremiti ekipu, a žao mu je što na tribinama neće biti navijača Sarajeva.

"Vjerujem da će gospodin Marinović i njegovi saradnici pripremiti ekipu na najbolji mogući način. Žao mi je što na tribinama neće biti Hordi Zla jer s njihovom podrškom sve bi bilo mnogo lakše. Mi moramo biti fokusirani i borbeni svih 90 minuta. Dakle, od prvog sudijskog zvižduka ne smije biti opuštanja. Vjerujem da će tako i biti i nadam se da ćemo se na kraju svi zajedno radovati. Drago mi je što su kuglice spojile Sarajevo i Budućnost, mnogo dobrih utakmica su odigrala ova dva kluba, pa neka i sada bude tako", zaključio je Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi