Najava trenera Lennona

Škoti u Zenicu dolaze sa dosta samopouzdanja

Admin Čaušević

Naredni evropski rival Sarajeva i posljdnja prepreka za grupnu fazu Europa lige je Celtic koji je u trećem pretkolu s minimalnih 0:1 izbacio Rigu.

Bh. i škotski prvak su igrali prošle sezone, ali u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Tada je Celtic gostovao na stadionu Asim Ferhatović Hase i slavio s 1:3, dok ih sada čeka duel na Bilnom polju.

Celticova ekspedicija u Bosnu i Hercegovinu stiže da dosta samopouzdanja koje je prema riječima Neila Lennona stiglo nakon pobjede u Latviji.

"Znali smo da je Riga teško mjesto za igrati, bilo tu navijača ili ne. Copenhagen je prošle sezone ovdje izgubio, bili smo oprezni na početku i na kraju smo odradili dobar posao", rekao je Lennon.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sve su to teške utakmice, ali s ovom pobjedom možemo dobiti dosta samopouzdanja", dodao je trener višestrukog prvaka Škotske.

Utakmica Sarajevo - Celtic se igra u četvrtak, 1. oktobra. Kao i u ranijim pretkolima kvalifikacija za Europa ligu i u play-offu će se igrati jedan eliminacioni meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.