Još jedan poseban dan je to bio

Ne prođe dan, a da se u Manchesteru ne sjete Edina Džeke

Edmir Škorić

Edin Džeko ostavio je neizbrisiv trag na Etihadu, a o njegovim majstorijama i golovima u Manchester Cityju se prije i šest-sedam godina kasnije.

Edin je jako cijenjen u Manchesteru i sa Cityjem je osvojio historijsku titulu u Premier ligi, prije nego se zaputio u Italiju gdje je potpisao za Romu.

Bh. reprezentativac tresao je mreže na sve načine i protiv raznih rivala tokom svog boravka u Engleskoj, a na današnji dan 2004. godine bio je dvostruki strijelac u gostujućoj pobjedi nad Hull Cityjem.

Zabio je golčinu u 10. minuti za 2:0, a kasnije još jedan za 3:2. Njegov klub na kraju je slavio s 4:2. Zanimljivo da se u strijelce za City tog dana upisao i Frank Lampard, koji danas trenira Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Džeke i Lamparda, gol je dao i Sergio Aguero. Igrali su Caballero, Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy, Milner, Fernandinho, Y. TOure, Silva, Džeko, Aguero.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.