Guardiola: Moji igrači nisu strojevi, ovo je nedopustivo

Žali se na zgusnut raspored

Guardiola: Moji igrači nisu strojevi, ovo je nedopustivo

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola požalio se na zgusnut raspored.

Pretrpani raspored Cityja nastavlja se današnjom utakmicom protiv Leicestera, a Guardiola ima tek 13 spremnih seniorskih nogometaša.

"Nikoga nije briga za igrače. Oni nisu strojevi, treba im malo predaha", rekao je Guardiola.

Od sada do 31. oktobra City ima osam ligaških i kup utakmica, uključujući dvije u Ligi prvaka. Očekuje se također da će se neki igrači pojaviti i na međunarodnim mečevima u oktobru.

Brazilski reprezentativac Gabriel Jesus propustit će barem tri sedmice zbog povrede mišića, Sergio Aguero će pauzirati još sedam sedmica zbog povrede koljena, Bernardo Silva, Joao Cancelo i Oleksandr Zinčenko također su odsutni zbog povreda, a Aymeric Laporte i Ilkay Gundogan još ne igraju zbog potvrđenih pozitivnih testova na koronavirus.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Stvarno je takva kakva jest. Tu se ne radi samo o Cityju, već o svim klubovima. Moramo ipak vjerovati u ono što radimo i pokušati izvući najbolje što možemo. Nije u redu da reprezentativni igrači igraju dvije utakmice u četiri dana. Trojica igrača su se sa reprezentativnih akcija vratili povrijeđeni", dodaje Pep.

Bez Aguera i Jesusa Pep mora da improvizuje i vjeruje se da će Raheemu Sterlingu dati priliku da zaigra na kao "lažna devetka".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Koliko trošiš na dovođenje igrača gdje god dođeš bolje bi ti bilo da šutiš jer bi trebali moc igrat bare 4 utakmice u 4 dana
1 2
felix__27
Koliko zarađuje ne bi trebalo da vam bude mnogo...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi