Kakva utakmica

Petarda je pala: Leicester ponizio Manchester City na Etihadu!

Esmer Oštraković

Nogometaši Leicestera ostvarili su nevjerovatnu pobjedu na gostovanju kod Manchester Cityja sa 2:5.

Domaća ekipa je bila favorit, posebno jer je igrala kući, ali ovakvom razvoju situacije se niko nije mogao nadati.

Sjajno je krenulo za Manchester City jer je Mahrez u 4. minuti pogodio za vodstvo domaće ekipe. Izjednačenje Leicesteru donio je Vardy sa bijele tačke u 37. minuti.

U drugom poluvremenu nevjerovatna igra Leicestera rezultirala je sa još četiri postignuta gola. Prvo je Vardy u 54. minuti sjajno petom postigao gol, a isti igrač je u 58. minuti ponovo bio siguran sa bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 77. minuti Leicester je vodio sa 1:4, a golčinu je postigao Maddison koji je u igru ušao samo pet minuta ranije.

Malo nade u 84. minuti Manchester Cityju donio je Ake svojim golom, ali je u 88. minuti dosuđen i treći penal za goste, a u gol ga je pretvorio Tielemans.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.