Ne prođe dan, a da se u Manchesteru ne sjete Edina Džeke

Još jedan poseban dan je to bio

Ne prođe dan, a da se u Manchesteru ne sjete Edina Džeke

Edmir Škorić

Edin Džeko ostavio je neizbrisiv trag na Etihadu, a o njegovim majstorijama i golovima u Manchester Cityju se prije i šest-sedam godina kasnije.

Edin je jako cijenjen u Manchesteru i sa Cityjem je osvojio historijsku titulu u Premier ligi, prije nego se zaputio u Italiju gdje je potpisao za Romu.

Bh. reprezentativac tresao je mreže na sve načine i protiv raznih rivala tokom svog boravka u Engleskoj, a na današnji dan 2004. godine bio je dvostruki strijelac u gostujućoj pobjedi nad Hull Cityjem.

Zabio je golčinu u 10. minuti za 2:0, a kasnije još jedan za 3:2. Njegov klub na kraju je slavio s 4:2. Zanimljivo da se u strijelce za City tog dana upisao i Frank Lampard, koji danas trenira Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Džeke i Lamparda, gol je dao i Sergio Aguero. Igrali su Caballero, Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy, Milner, Fernandinho, Y. TOure, Silva, Džeko, Aguero.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Ponos BiH !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi