Protest protiv sudija ili?

Mourinho fotografijom starom 10 godina poslao jasnu poruku, slijedi li mu ponovo žestoka kazna?

E. Škorić

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho u centru je pažnje zbog posljednje objave na Instagramu.

Portugalski trener je objavio 10 godina staru fotografiju na kojoj je prekrstio ruke. Učinio je to kao trener Intera protiv Sampdorije i to je ubrzo protumačeno kao protest protiv sudija.

Disciplinska komisija italijanske lige kaznila ga je tada sa tri utakmice suspenzije i 40.000 evra jer je Portugalac na utakmici visoko podigao prekrštene ruke kao da je vezan lisicama, aludirajući da se u Italiji osjeća kao zatvorenik.

Mnogi su njegov potez procijenili kao poruku u kojoj Jose govori: "Mogu me uhapsiti i odvesti, ali moj tim će uvijek pobijediti bez obzira kako nam sudili".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da stvar bude zanimljiva, Jose je tu staru fotografiju postavio nakon jučerašnjeg remija njegovog Tottenhama i Newcastlea (1:1), kada je jedna sumnjiva VAR odluka u 96. minuti uskratila pobjedu domaćinu. Dosuđen je penal za Newcastle zbog igranja rukom jednog domaćeg igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.