Zbog pojave korona virusa

De Laurentiis zabrinut: Zvao je Agnellija, odgađali se duel Juventusa i Napolija

Adnan Beganović

Derbi 3. kola Serije A odigrat će Juventus i Napoli, no zbog pojave korona virusa u Genovi i Napoliju, odigravanje meča je pod znakom pitanja.

Kako pišu italijanski mediji, predsjednik Napolija, Aurelio de Laurentiis nazvao je prvog čovjeka Juventusa Andreu Agnellija s kojim je razgovorao o mogućoj odgodi meča.

De Laurentiis se boji da bi današnja nova testiranja u Napoliju mogla otkriti još pozitivnih slučajeva i iako novi protokol kaže da se susret može odgoditi samo ako je 10 fudbalera zaraženo, smatra da o svemu treba dobro razmisliti.

Prvi čovjek Napolija smatra da postoji veliki rizik i za igrače Juventusa pa čak ako danas ne bude novih pozitivnih slučajeva u njegovom klubu jer dosadašnja testiranja su pokazala da veliki broj negativnih nalaza sutra može biti pozitivno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Laurentiis također smatra da je veliki rizik i putovanje iz Napulja za Torinu u situaciji kada njegovim kluba "šeta" virus, no italijanski mediji ne otkrivaju šta mu je na njegovo izlaganje odgovorio prvi čovjek Juventusa.

Uglavno, na Apeninima se s nestrpljenjem očekuju rezultati testiranja u Napoliju nakon koji će mnogo toga biti jasnije po pitanju eventualnog odgađanja susreta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.