Dijamant opet bez gola

Fonseca poslije utakmice branio Džeku

Admin Čaušević

Fantastičnim golom Pedra Rodrigueza Roma je stigla do prve ovosezonske pobjede. Na gostovanju je s 0:1 savladan Udinese. 

Edin Džeko je odigrao skroman meč, ali se zbog promašaja iz prvog poluvremena našao na udaru kritika jer je i protiv Juventusa u prošlom kolu imao dvije velike greške pred protivničkim golom.

U izjavi za Sky Sport poslije utakmice Paulo Fonseca je stao u odbranu kapitena Rome, ali i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Za Džeku je ovo bio težak meč, ali on je dobro i ima povjerenje, brzo će se vratiti postizanju golova", kazao je Fonseca.

Portugalski stručnjak je komentarisao dovođenje Bore Mayorala i kakav zadatak će imati Dijamant za španskog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Trebao nam je još jedan napadač, zadovoljan sam. Džeko mu može pomoći, postepeno će vrataći formu i postat će napadač kojeg poznajemo", dodao je Fonseca.

Džeku sada očekuje izuzetno važan meč baraža za Evropsko prvenstvo. U nedjelju će na Grbavici gostovati Sjeverna Irska, a za nadati se da će iskusni Sarajlija tada podesiti nišanske sprave.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.