Detalj od prije 25 godina

Dječak sa fotografije je postao velika zvijezda, ali i doživio veliku nepravdu!

Admin Čaušević

Mnogi dječaci u omladinskim kategorijama sanjaju da jednog dana postanu velike zvijezde i igraju za najbolje klubove, nekim to postane java, a nekim ostane san. 

Dječak sa naslovne fotografije je Wesley Snejider, nekadašnji omladinac Ajaxa i veliki svjetska zvijezda, a danas penzionisani fudbaler.

Fotografija je napravljena uoči velikog derbija izmešu Ajaxa i PSV-a koje su predvodili kapiteni Danny Blind i Erwin Koeman.

Sneijder je prije desetak godina je igrao fudbal karijere i to kao član Intera. Bio je član generacije Nerazzurra koja je osvojila famoznu Triplettu.

Te 2010. godine Nizozemcu je nanijeta velika nepravda jer je igrao odlično kako u dresu Intera, tako i Nizozemske na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Zlatna lopta je pripala Leu Messiju, a Snejider nije bio ni u top 3.

Posljdnji klub u karijeri veznjaka koji je nosio dresove Galatasaraya i Reala bio je katarski Al Gharafa. Prošle godine se u javnosti pojavio snimak kako se Snejider preko noći udebljao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovog ljeta se spominjao i povratak fudbalu u dresu Utrechta, ali od toga nije bilo ništa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.