Vinicius i Benzema za nastavak Realovog pobjedničkog niza

Nova pobjeda Kraljeva

Vinicius i Benzema za nastavak Realovog pobjedničkog niza

Edmir Škorić

U susretu petog kola španske La Lige Real Madrid je gostovao Levanteu i ostvario je pobjedu rezultatom 2:0.

Real je na uvijek teškom gostovanju u Valenciji uspio doći do sva tri boda, no nije bilo niti malo lagano. Gol odluke postignut je u 16. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, lopta je došla do talentovanog Viniciusa, koji se naštimao na desnu nogu i sjajnim udarcem matirao domaćeg golmana.

U 31. minuti Nikola Vukčević je savršeno skočio nakon ubačaja iz kornera, dobro gađao glavom, no prečka spašava goste iz Madrida. Benzema u 36. minuti ima priliku za Real, ali puca neprecizno.

Redale su se šanse u nastavku meča. Benzema dva puta, jednom Vinicius, pa je Bardhi promašio dobre šanse za Levante, a onda je poništen gol Realu zbog nedozvoljene pozicije i nakon intervencije VAR-a. Na kraju Benzema ovjerava 'tricu' kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je do kraja sačuvao mrežu i u četvrtom ligaškom meču stigao do treće pobjede i sada je na vrhu sa 10 bodova. Jedine bodove ispustio je u prvom kolu na gostovanju kod Soicedada, kada je bilo 0:0. Nakon što se okonča reprezentativna pauza, Real će u Madridu ugostiti Cadiz.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599926315
Igra nije dostojna Reala ali nekako pobjedjuju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi