Treći duel protiv ove selekcije

Sjećate li se prethodnih duela protiv Sjeverne Irske? Utakmici iz Belfasta se još uvijek mnogi čude

Midhat Šljivak

Bosna i Hercegovina u play-offu za odlazak na Evropsko prvenstvo večeras dočekuje selekciju Sjeverne Irske.

Polufinalni duel igra se na stadionu Grbavica, a ovo će biti ukupno treći meč Zmajeva protiv ove selekcije.

Prethodna dva je reprezentacija BiH dobila. U Belfastu je bilo 2:1, a na Grbavici 2:0 za našu selekciju.

O susretu u Belfastu se često priča. Bila je to nevjerovatna utakmica u kojoj je Sjeverna Irska bila dominantna, potpuno su razbijali Zmajeve, ali šanse za razliku od Bosne i Hercegovine nisu koristili.

Haris Duljević i Elvis Sarić su pogađali za našu reprezentaciju, dok je Sjeverna Irska postigla gol za 1:2 u trećoj minuti nadoknade i to je bio počasni gol.

Statistika u ovom meču je bila pravo ludilo. Sjeverna Irska je imala nestvaran omjer od 16-5 u šutevima, 8-3 u okvir gola, te 18 izvedenih kornera u odnosu na jedan naš.

To im nije previše pomoglo. Promašili su gotovo sve, BiH je zabijala kada je trebalo i došla je do velike pobjede.

Na Grbavici je BiH pobijedila sa 2:0 golovima Edina Džeke.

Međutim, ni ovaj meč nije bio nimalo lagan. Protivnici su imali nekoliko zicera i stvarno je nevjerovatno kakve su šanse promašivali i u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Treba svakako istaći da je Džeki poništen i čist pogodak, što večeras neće moći da se desi jer će se po prvi put u BiH koristiti VAR tehnologija.

Kladite se u Mozzartu na meč BiH - Sjeverna Irska. Opkladu OSTAVITE OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.