Prvi let Zmajeva ka Euru

BiH dočekuje Sjevernu Irsku

Prvi let Zmajeva ka Euru

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Grbavici igra polufinalni meč play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Žrijeb je pogledao Zmajeve, pa su kuglice odredile da u baražu naša selekcija igra kući polufinalni duel, a zatim i eventualno finale u kojem bi ih čekao pobjednik duela Slovačka - Republika Irska.

Ekipa Dušana Bajevića spremno i ozbiljno dočekuje ovaj meč. Svjesni su fudbaleri bh. selekcije da im je ovo jedinstvena šansa da se plasiraju na Evropsko prvenstvo i svi su spremni ponuditi svoj maksimum na terenu.

"Igramo jednu od značajnijih utakmica, najvažniju ove godine. Danas nema istinskih favorita, da kažeš da ćeš pobijediti 100%. Nikoga nije lako pobijediti. Sjevernu Irsku poznajemo, ne mogu nas iznenaditi. Mi smo poznati po tome što znamo potcijeniti protivnika, ali to ne smije biti slučaj", poručio je pred ovaj meč kapiten Edin Džeko.

Selektor Dušan Bajević je odredio sastav i ima samo još jednu dilemu, a istakao je nadu u pobjedu.

"Dugo smo se spremali za ove utakmice. Dobro se poznajemo i nemamo čime da iznenadimo jedni druge. Odgovornom igrom i zalaganjem možemo doći do pobjede. Jedna greška može odlučiti utakmicu i vjerujem da ćemo mi biti ti koji će na kraju slaviti."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za Zmajeve je ovo samo prvi let ka Euru. Eventualnom pobjedom izborit će se finale play-offa koje ćemo igrati na svom terenu u novembru.

Mozzart vam nudi mogućnost klađenja na ovaj meč. Kvote POGLEDAJTE OVDJE, a svoju opkladu za meč OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

milivoje
Sve izgubili dabogda! Savez-udružena zločinačka organizacija,NAPOLJE
0 7
Cocca87
Naprijed momci, samo se borite. To trazimo od vas i rezultat ce doci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.