"Ludi" Turci okupirali profile Rome zbog izjave njenog napadača

Edmir Škorić

Brojni korisnici interneta iz Turske zasuli su Romu komentarima na zvaničnim profilima.

Komentari iz Turske uglavnom se odnose na armensko-azerbejdžanski sukob u pokrajini Nagorno-Karabakh, a nakon što je prethodno armenski nogometaš i napadač Rome Henrikh Mkhitaryan glasno govorio o dešavanjima u njegovoj zemlji, pozvavši i međunarodnu zajednicu u pomoć.

Inače, Turci su na strani Azerbejdžana, a prošlog mjeseca je Republika Turska najoštrije osudila napade armenskih snaga uz poruku da "Azerbejdžan nije sam".

Sada su brojni stanovnici Turske na Romine objave na zvaničnim profilima iskazivali podršku Azerbejdžanu i uz to vrijeđajući Mkhitaryana i Armeniju.

Turks have spammed AS Roma’s social network profiles with comments about Azerbaijan, Armenia, and Turkey (because of Mkhitarian being vocal about the conflict in Lernayin Gharabagh, aka Nagorno-Karabakh in English) from r/soccer
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.