Roma spremila novi ugovor za Džeku, ali sa posebnom "cakom"

Nadaju se da će pristati

Roma spremila novi ugovor za Džeku, ali sa posebnom "cakom"

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko ovog ljeta bio je na korak od odlaska iz Rome, ali je transfer u Juventus propao u posljednjem trenutku.

Džeko je sve dogovorio sa Starom damom i činilo se da sigurno ide u Juventus, ali Roma nije uspjela pronaći adekvatnu zamjenu za njega i na kraju su čelnici rimskog kluba odbili prodati Dijamanta.

Bh. napadač s Romom ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali italijanski mediji pišu da klub želi da isti produži na još jednu ili dvije sezone. Tako bi Džeko trebao da potpiše ugovoro najmanje do ljeta 2023. godine, ali to postoji posebna "caka".

Naime, čelnici Rome žele da smanje Džekinu platu koji je daleko najplaćeniji u klubu sa 7.5 miliona eura po sezoni. Vučica vjeruje da će Džeko pristati na ovu ponudu jer su s njim uvijek imali odličan odnos.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako piše Corriere dello Sport novi vlasnici Rome žele da zadrže Džeku sve dok on bude htio biti dio kluba, ali je jasno da će morati pristati na smanjenje plate kako bi srezali troškove zbog finansijske krize.

Ukoliko bh. napadač pristane na novi ugovor onda je sve izglednije da će Džeko karijeru završiti upravo u Romi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Ili odradi cijeli ugovor i ode u Aziju za 10+ milliona sezonski,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi