Edin Džeko daleko najplaćeniji igrač u Romi

Dijamant ispred svih

Edin Džeko daleko najplaćeniji igrač u Romi

Endin Čaušević

La Gazzetta dello Sport objavila je danas listu i otkrila koliko fudbaleri zarađuju u svojim klubovima u Seriji A.

Jasno je da je u ligi najplaćeniji Cristiano Ronaldo koji je daleko ispred svih. Također, objavljeno je i koliko fudbaleri zarađuju u Romi, a tu je najplaćeniji bh. reprezentativac Edin Džeko.

Džeko u Romi godišnje zarađuje 7.5 miliona eura i drži prvo mjesto na toj listi već neko vrijeme. Zanimljivo da je iza njega Javier Pastore sa 4.5 miliona eura po sezoni iako odavno nije odigrao ni minute.

Na trećem mjestu nalazi se Chris Smalling koji je u finišu ljetnog prelaznog roka stigao iz Manchester Uniteda. Engleski defanzivac će u Romi godišnje inkasirati 3.8 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iza njega odmah nalazi se Henrikh Mkhitaryan koji zarađuje 3.5 miliona eura po sezoni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maatija
Najbolji - najplaćeniji, logično!
4 1
Slobodas
Jel šta uložio u Bosnu da otvori kakvo radno mjesto ?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi