Otkriveno koliko novca klubovi Serije A izdvajaju za plate u ovoj sezoni

Juventus na vrhu liste

Otkriveno koliko novca klubovi Serije A izdvajaju za plate u ovoj sezoni

Adnan Beganović

Gazzetta dello Sport danas je objavila koliko klubovi Serije A troše na plate u ovoj sezoni.

Prema pisanju Gazette u odnosu na prošlu sezonu plate svih timova ukupno su manje za 72 miliona eura, a navodi se i da su smanjenja plata uzrokovana panedemijom korona virusa.

Najviše je plate na godišnjem niovu smanjio Juventus, za čak 58 miliona eura, no i pored toga Stara dama je na vrhu liste sa izdvajanjima od 236 miliona eura. Na godišnjem nivou najviše zarađuje Cristiano Ronaldo, čak 31 milion eura.

Na drugom mjestu je Inter, kojeg očito "korona kriza" nije pogodila s obzirom da su godišnja izdvajanja na plate u ovom klubu povećana za 10 miliona eura i sada iznose 149 miliona eura.

Na trećem mjestu je Roma sa 112 miliona eura, što je za 13 miliona eura manje nego u prošloj sezoni, dok Napoli sa 105 miliona eura drži visoko četvrto mjesto na ovoj listi.

Milan je smanjio godišnja primanja sa 115 na 90 miliona eura, dok su Lazio i Atalanta povećali izdvajanja za 11 (sada 83), odnosno 7 miliona eura (sada 42).

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sslazio
Lacio je klub koji najmanje u ligi para daje mrnadzerima. Velik dio ovih navedenih cifara ide na racun menadzera igraca dok Lacio daje svega 5% njima. To mi se jako svidja kod ovog tima a plate igraca su sasvim realne.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi