Zmajevi "dobili na lotu"

Silno lobiranje i insistiranje se potpuno isplatilo!

Admin Čaušević

Čudna je reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali stvarno. Kao favoriti noge odsječene, kao autsajderi vrhunska selekcija spremna za najveće domete. 

Teško je opisati taj fenomen. Nebitno ko je selektor i koji igrači su na terenu. Protiv velikih i favorizovanih selekcija nekadašnji Ljiljani, a današnji Zmajevi su uvijek igrali odlično, dok bi protiv na papiru slabijih ekipa obično zablokirali.

Tako je bilo protiv Sjeverne Irske i Nizozemske. Fudbalski reprezentativci BiH su djelovali preporođeno nakon ispadanja u baražu i umalo su skinuli skalp popularnih Lalama, u najmanju ruku pokazali su zube favorizovanom rivalu.

Ove dvije utakmice su izrodile i zalog za budućnost. Višemjesečno lobiranje, nagovaranje, ubijeđivanje se ispostavilo potpuno opravdanim. Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić su odigrali impresivno.

Iako su još uvijek golobradi mladići na terenu su izgledali kao prekaljeni fudbaleri sa 50+ mečeva u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na treningu poput veselih i razigranih dječaka, kao da su i telepatski povezani, a na terenu drski, britki i fudbalski bezobrazni. Bez respekta prema rivalu.

Ahmedhodžić je protiv Sjeverne Irske bio među najboljim na terenu, isto tako se može reći i za Hadžikadunića. Iz glave još ne izlazi scena iz posljednjih minuta kada je mladi igrač dobio skok sa kolosom Virgilom van Dijkom i tako vjerovatno spasio BiH poraza.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bilo je i skeptika po pitanju dvojice štopera, što je potpuno razumljivo u ovakvim slučajevima. Međutim, u debitantskim nastupima su pokazali da su igrači koji će u narednim godinama biti stubovi odbrane bh. reprezentacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.