Najavio veliki derbi

Ancelotti: Kao dijete sam navijao za Inter, Ibrahimović je jackpot

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti dao je intervju za La Gazzetta dello Sport u najavi velikog milanskog derbija.

Inter i Milan igraju sutra od 18 sati, a Ancelotti je otkrio da je kao dijete navijao za Inter.

"Kao dijete sam bio Interista jer me očarao tim Helenija Herrere. Dali su mi dres Sandra Mazzole, u to vrijeme su te stvari bila rijetkost. Međutim, Milan je obilježio moj život - prvo kao igrača, a zatim i trenera", rekao je Ancelotti.

Ancelotti je zadovoljan kako trenutno izgleda Milan.

“Milanu ide dobro. Pioli i Maldini odradili su izniman posao u posljednjih šest mjeseci. Nikad nisam ni sumnjao u Maldinije osobine kao nogometnog direktora. Kad ste dobra osoba, ne možete raditi pogrešne stvari. Iskustvo je važno, ali ono se stiče na prvo liniji borilišta".

Pohvale i za Zlatana Ibrahimovića, koji predvodi Milan u 38. godini.

"Ibra je Ibra. Kad nađete nogometaša poput njega, dobili ste jackpot. Motivacija i ponos uvijek su bili njegova snaga, Ibra je nevjerovatan profesionalac".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ancelotti također ističe da je i Inter dobar s Antonijom Conteom.

"Inter je ojačao momčad na ljeto i mogu da sruše hegemoniju Juventusa. Sve u svemu, mislim da nas čeka najneizvjesnija sezona posljednje decenije. Antonio Conte je izuzetan trener i profesionalac. Ponekad razgovaramo telefonom i žestoko želi da proširi svoju nogometnu kulturu. Takvi poput njega ekipu natjeraju na pobjede".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.