Najpoznatije koljeno u svijetu fudbala: Ožiljci koji su promijenili sve

Od tada više ništa nije isto

Najpoznatije koljeno u svijetu fudbala: Ožiljci koji su promijenili sve

A. Čaušević

Ponekad jedna povreda karijeru odvede u potpuno drugom smjeru, a nekoliko identičnih povreda prouzrokuju da fudbaleri više nikada ne mogu igrati u punom kapacitetu.

Krajem prošlog i početkom ovog milenijuma Luis Nazario da Lima Ronaldo je bez dvojbe bio najbolji igrač svijeta. Za tih nekoliko godina uradio je dovoljno da ga mnogi smatraju najboljim fubalerom ikada.

Međutim, nekoliko teških povreda koljena i brojne operacije su učinile da ne pokaže svoj puni potencijal do samog kraja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fotografija njegovog desnog koljena punog ožiljaka je definitivno jedna od najtužnijih u historiji fudbala. S pravom se može postaviti pitanje gdje bi Brazilcu bio kraj da ga nisu povrede zaustavile.

Najteže povrede doživio je dok je bio igrač Intera. Uspio se nakon toga vratiti i osvojiti Svjetsko prvenstvo s Brazilom 2002. godine, igrao je dobro i u Real Madridu, međutim s vremenom su povrede uzimale danak, dobio je i na kilaži, pa se od fudbala oprostio u februaru 2011. godine

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi